KIJKTIP! ZEMBLA Windmolenlawaai.

Donderdag 8 december a.s. om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO2.

Steeds meer burgers zijn tegen de komst van industriële windturbines in hun omgeving. En er komen nog industriële windturbines bij. Dit om de klimaatdoelen te halen. Mensen maken zich vooral zorgen om de effecten die de windturbines op hun gezondheid hebben. Er zijn omwonenden die vanwege het geluid en de trillingen van de windturbines niet meer (goed) slapen, stress en andere gezondheidsklachten hebben.

Een onderzoek op initiatief van de Tweede Kamer naar de effecten van turbinegeluid op de gezondheid is nog gaande, terwijl ondertussen het bouwen van windturbines doorgaat. Niet gek dus dat bewoners zich niet serieus genomen voelen. Bovendien kunnen zij geen klacht indienen, omdat het geluid binnen de normen valt.

Maar wie hebben die geluidsnormen vastgesteld? En hoe is dat gegaan? Worden burgers wel gehoord en beschermd door de overheid? Dat onderzocht Zembla en is in deze uitzending te zien.

https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/windmolenlawaai

Zembla publiceerde in september al een onthullend artikel “Inspectie: Burgers onvoldoende beschermd tegen geluidoverlast windmolens”. De link naar dit artikel:

Inspectie: burgers onvoldoende beschermd tegen geluidsoverlast windmolens – Zembla – BNNVARA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *