Nieuwsberichten
Eerste bijeenkomst over Windmolens druk bezocht.

Eerste bijeenkomst over Windmolens druk bezocht.

De door de gemeente Ede georganiseerde bijeenkomst over het onderzoek naar locaties voor windmolens is Dinsdag goed bezocht geworden. De eerste van twee bijeenkomst die in bioscoop Pathé werd gehouden trok 80 tot 100 bezorgde Edenaren. De gemeente had stands ingericht waar mensen vragen konden stellen en zich konden laten informeren. Burgerinitiatief “Ede Waait Anders” was ook duidelijk zichtbaar en aanwezig en stelde kritische vragen aan o.a. wethouder Ritsema. Maar luisterde ook naar wat andere bezorgde burgers inbrachten in de diverse discussies die ontstonden.

4 gedachten over “Eerste bijeenkomst over Windmolens druk bezocht.

  • Auteur gravatar

   Gisteren hebben we de informatieavond bezocht. We hebben een visualisatie laten maken, om te kijken wat het voor ons zou betekenen als er 5 windmolens geplaatst worden in de buurt. We zijn ervan geschrokken hoe de molens hoog boven alles uit komen te steken!!!! En dan hebben we het nog niet over de slagschaduw en eventuele geluidsoverlast.
   Een bezorgde bewoner van Veldhuizen.

  • Auteur gravatar

   Dinsdagavond de bijeenkomst bijgewoond. Diep triest werd ik er van. Alleen al zijn openings-verhaal: een bericht uit Trouw, waarin staat dat het met de huidige maatregelen niet gaat lukken, dus met andere woorden: geen bezwaar maken tegen de huidige plannen. Niet zeuren, want dat moet gewoon en er moet nog veel meer gebeuren. Er was geen ruimte voor een open debat. Met de verdeel en heers tactiek probeert de gemeente openbare discussie te voorkomen. Op uitdrukkelijk verzoek is hij met meerdere bezorgde omwonenden in “gesprek” gegaan, maar veel kwam er niet uit. Hij ontweek de vragen en/of gaf geen concrete antwoorden. Hij bleef steken in de bekende voorgekookte stokpaardjes en verwees de vragenstellers naar de verschillende bedrijven bij de tafels, alsof die de beslissing zouden moeten nemen. De vraag waarom nu gekozen wordt voor windmolens met een hoogte van 200 meter werd niet beantwoord. Het antwoord kennen wij wel, want die hebben een grotere opbrengst en er zit meer subsidie op. Dat is een politieke keuze. Er zijn zat gemeentebestuurders die begrip en het fatsoen hebben om in te zien dat je daar een deel van je inwoners wel heel erg confronteert met de windmolens en er daarom vanaf zien. Maar niet hier in Ede. Die gaan voor de winst.

  • Auteur gravatar

   Zondag 31/10 hebben we op NPO 2 de documentaire “Tegenwind- het verdriet van de Veenkoloniën” over mega windturbines gezien. Ook hier was te zien dat het burgerbelang niet telde. Een zeer verontrustende conclusie.

  • Auteur gravatar

   Geachte heer/mevrouw, naar aanleiding van de discussie rondom de plaatsing van windmolens, wilde ik u wijzen op het rapport “Windturbines in een levend landschap” dat is opgesteld onder auspiciën van het bureau Wing e.a. in Wageningen. Wellicht dat het wat inspiratie kan geven bij de verdere uitwerking van de energietransitieplannen van de gemeente Ede. Aanspreekpunt frank.stroeken@wing.nl. Ik wens u veel succes met de samenwerking met de gemeente Ede. Met vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *