Deze week waaide de wind uit een andere hoek

Het was ons het windweekje wel…
We kijken – als Burgerinitiatiefgroep Ede Waait Anders – terug op een enerverende week. Afgelopen dinsdag- en woensdagavond waren we in en bij Pathé aanwezig tijdens de twee informatiebijeenkomsten van de gemeente Ede over de zoeklocaties voor maximaal tien megamolens langs de A12 en A30.

We hebben zóveel positieve reacties gekregen van inwoners van Ede én Veenendaal die zich – net als wij – grote zorgen maken over de plannen van de gemeente om mens én dier bloot te stellen aan de gevaren die deze megamolens veroorzaken. Wat fijn om zóveel steun te ervaren. Het motiveert ons om ons initiatief voort te zetten en de gemeente Ede ervan te overtuigen dat dit een heilloze weg is. Want er is zóveel onduidelijkheid over de schadelijke gevolgen van (mega)windmolens op mens en dier. Welk gemeentebestuur wil zijn inwoners blootstellen aan gevaar? Op die vraag lijkt één antwoord mogelijk, maar het college van burgemeester en wethouders van Ede denkt daar kennelijk anders over.

Na deze week…
We blijven ons ook de komende periode inzetten om te voorkomen dat langs de A12 en A30 – zó dichtbij woonwijken en het prachtige natuurgebied De Groene Grens – megamolens worden geplaatst. U kunt van ons op aan. We doen dat op een aantal manieren. De belangrijkste zijn:

  • We brengen in kaart wat de schadelijke gevolgen van (mega)molens op mens en dier zijn;
  • We gaan met de gemeente Ede in gesprek over de plannen voor (mega)molens in de directe omgeving van woonwijken en prachtige natuurgebieden om hen met name te wijzen op de gevaren die er zijn en dat andere oplossingen moeten worden gevonden;
  • We denken mee over alternatieve manieren van energieopwekking, want ook wij begrijpen goed dat er iets moet gebeuren (maar niet op een manier dat mens en dier worden blootgesteld aan gevaar).

Doe mee!
U kunt op verschillende manieren met ons meedoen:

  • Word lid van de Burgerinitiatiefgroep Ede Waait Anders. U kunt zich via de website gratis aanmelden: www.edewaaitanders.nl.
  • Volg ons op Facebook en like en deel onze berichten.
  • Neem contact op met via info@edewaaitanders.nl We hebben de komende maanden extra hulp nodig om zoveel mogelijk inwoners te overtuigen dat er ándere manieren nodig zijn om als gemeente Ede aan de energietransitie te voldoen.

Wij wensen u een rustig weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *