Oproep!!! Maandag 9 januari, 19.00 uur, Raadhuis Ede

De provincie heeft vanwege de wespendief de windturbines op de lange baan geschoven. Maar dit is uitstel en zeker geen afstel! De gemeente Ede heeft verklaard dat ze vasthoudt aan de doelstelling van 22 Megawatt windenergie. Over de gevolgen voor de gezondheid van de inwoners hoor je niets! Wij gaan het de gemeenteraad uitleggen op 9 januari om 19.00 uur. Kom ook!

De provincie Gelderland heeft besloten dat in een zone van 1 kilometer van de Veluwe geen windparken mogen komen. En in de zone van 1 tot 8 kilometer van de Veluwe (waar Energiecluster A12-A30 ligt) mogen voorlopig niet meer dan 1 à 2 windparken komen: nabij Ermelo en in de Betuwe. Voorlopig!
Er gaat gestudeerd worden op manieren om te voorkomen dat de wespendief in aanraking komt met molenwieken. De gemeente wacht nu op die oplossing voor de wespendief, ook op de nieuwe landelijke regels en op de geplande uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk. Het is een kwestie van tijd totdat de windturbine-plannen weer worden opgepakt.

Wat de gemeente steeds omzeilt, is haar eigen verantwoordelijkheid voor een gezonde leefomgeving, de gezondheid en de belangen van omwonenden en andere in hun gezondheid bedreigde inwoners, niet alleen van Ede, maar óók van Veenendaal, Ederveen en De Klomp.
Daarom gaan we op 9 januari aan de wethouder en de raadsleden laten weten wat wij als mensen, inwoners van bovengenoemde plaatsen van hen verwachten als het gaat om de bescherming van onze gezondheid. We geven een openbare presentatie in de raadzaal.
Als het enigszins kan, kom dan naar die bijeenkomst. Help ons te laten zien dat we u achter ons hebben. Mooi dat er uitstel is vanwege een beschermde vogelsoort. We verwachten ten minste dezelfde en eigenlijk nog meer zorgvuldigheid ten aanzien van de gezondheid van ons allemaal!
Maandag 9 januari, 19.00 uur, Raadhuis Ede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *